Hírek

2024-04-22

A villamos munkaközösség 2024. április 15-én rendezte meg, immár hagyományosnak mondható tavaszi szakmai napját. A rendezvényre neves cégek látogattak el és mutatták be a fiataloknak az ipar által manapság használatos technológiákat, szerszámokat, berendezéseket.

A rendezvény első bemutatkozója a MENTAVILL Villamosipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. békéscsabai szaküzletének munkatársai voltak, Oláh László és Pardi János. 

A MENTAVILL 1991-ben alakult épületvillamossági termékeket forgalmazó, 100% magyar tulajdonú vállalat. Békéscsabán 2017-ben nyitott telephelyükön megtalálható minden, amire a villamossággal kapcsolatban szükség lehet. Ennek köszönhetően a villanyszerelési anyagok és szerszámok igen széles kínálatát tudták bemutatni diákjainknak. Az előadásuk részeként az ifjú szakemberjelöltek minden szerszámot, szerelvényt és berendezést ki is próbálhattak, így saját maguk tapasztalhatták meg milyen egy ipari kábelvágó szerszámmal dolgozni, illetve hogyan lehet szétszerelni egy mennyezeti lámpát, vagy éppen felprogramozni, egy 12000 lm fényerősségű csarnokmegvilágító lámpát.

Rövid szünetet követően a Baráth Fanni a MOL Magyarország Toborzó munkatársa elmondta milyen lehetőségeket tud biztosítani az Olaj- és gázipari cégnél egy ifjú villanyszerelő, valamint egy erősáramú elektrotechnikus számára a tanulmányai során és azon túl. Varga Tibor Karbantartási szakértőtől a diákok tájékoztatást kaptak a cég szerteágazó tevékenységéről, üzemviteli feladatokról, amikben szerepet kapnak villamos szakemberek.

A rendezvény utolsó bemutatkozója a Finder Hungary Kereskedelmi Kft. volt. A multinacionális cég egyet jelent a mágneskapcsolókkal, relékkel. Diákjaink remek prezentációt láthattak Galavics Ferenc ügyvezető igazgató előadásában a relék jellemző tulajdonságairól, alkalmazásaik során felmerülő műszaki problémákról, és azok megoldásairól a Finder termékeknél. Ezt követően Tinelly Kristóf  mutatta be a Finder és az Arduino közös fejlesztésében létrejött OPTA 8A programozható logikai reléjét (PLR). Ez az eszköz új távlatokat nyit az okosotthonok, az ipari vezérlések terén.

A Tavaszi Villamos Szakmai Napon minden diákunk a megjelent cégek mindegyikétől egy-egy ajándékcsomagot vehetett át. A Mentavill és a Finder a bemutatójuk végén különdíjat is ajándékozott az általuk összeállított kérdőíveket helyesen kitöltőknek. 
 

GALÉRIA