Hírek

2024-03-21

A tavasz közeledtével tanulóink útra keltek Erdélybe, és Franciaországba a 2022-1-HU01-KA121-VET-000068117 számú pályázat keretében.

Székelykeresztúrra az SC STATROR AC SR-hez egy csoport, Székelyudvarhelyre az Autogroup Simó SRL-hez két tanulói csoportunk indult el a márciusban. Ezzel párhuzamosan indultak ki diákjaink Toulonba, a franciaországi testvérkapcsolatként működő Lycée Rouvière – Comprehensive School Rouvière-be, hogy egy hónapos szakmai gyakorlatukat megvalósítsák. 
Velük párhuzamosan oktatóink új partnerek felkutatásán munkálkodtak. Görögországba, Patros városába és Lengyelországba, Krakkóba utaztak ki tanáraink. Mindkét országban sikerült együttműködési megállapodást kötnünk az említett országok egy-egy középiskolájával. Áprilisban és május hónapban szakmai utak kerülnek lebonyolításra, ahová iskolánk minden szakmai ágazatából küldünk ki oktatókat, hogy a legmegfelelőbb gyakorlati helyeket tudjuk kiválogatni tanulóink számára. 
Terveink között szerepel egy komarnói és egy gyergyószentmiklósi szakmai út megvalósítása is, hogy egyre szélesebb körű lehetőséget biztosítsunk tanulóinknak a kiutazások során. Ezek a szakmai utak oktatóink számára is hasznosak lesznek, hiszen betekintést nyerhetnek más országok szakképzési rendszerébe, az alkalmazott technológiák megismerésére.