Hírek

2024-03-19

A Pénz7 elnevezésű eseménysorozat március 4. és 8. között zajlott le iskolánkban izgalmas és tanulságos programokkal, melyek pénzügyi és vállalkozói témákat öleltek fel.

Az esemény célja az volt, hogy a diákok széles körű ismeretekhez jussanak a pénzügyek és vállalkozás világáról, valamint a kihívásokra adott megoldásaikról.
Az eseménysorozat első napján- március 4-én- aulánkban rajzpályázatot hirdettünk a diákok számára, melyre számos kreatív alkotás érkezett. A pályázat célja az volt, hogy a résztvevők pénzügyi és vállalkozói témájú rajzaikkal fejezzék ki gondolataikat. A beérkezett alkotások közül a legjobbakat a március 7-i eredményhirdetésen ismertettük, ahol a diákok elismerésben és jutalomban részesültek.
Az eseménysorozat részeként érdekes előadásokat hallhattak a diákok neves szakértőktől. Kurilla Olivér és Komár András kiemelkedő színvonalú  előadásokat tartottak a vállalkozás és pénzügyi biztonság témakörében. A diákok hasznos ismereteket szereztek, amelyek segíthetik őket a jövőbeni pénzügyi döntéseikben és vállalkozói terveik kialakításában.
Az eseménysorozat csütörtöki napján Puskás Anikó egyetemi tanár tartott előadást a vállalkozások, diákvállalkozások indításáról. Ez az alkalom lehetőséget teremtett a diákok számára, hogy közelebbről megismerjék a vállalkozások világát, és akár saját ötleteiket is megoszthassák társaikkal.
A hét záró napján- pénteken- a Nemzeti Adó- és Vámhivatal békéscsabai igazgatósága interaktív előadást tartott a kibertérben rejlő pénzügyi veszélyekről. A diákoknak lehetőségük nyílt betekintést nyerni a digitális világ pénzügyi kihívásaiba, és hasznos tanácsokat kaptak a biztonságos online tevékenységekhez.
Az előadások osztályokra lebontott beosztása lehetővé tette, hogy minden diák személyre szabott információkhoz juthasson, és az eseményeken való részvétel mind a diákok, mind a tanárok részéről nagy érdeklődésre talált.
A Pénz7 eseménysorozat a diákok számára nem csupán egy hét volt, ahol új információkat szerezhettek, hanem egy olyan tapasztalat, amely hozzájárulhat a jövő pénzügyi és vállalkozói sikeréhez. Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett, és reméljük, hogy az itt megszerzett ismereteket sikeresen alkalmazzák a jövőben!
 

GALÉRIA