Hírek

2024-05-09

A trefortos diákok izgalmas kiránduláson vettek részt a RackForest Kft. egyik budapesti szervertermében, ahol betekintést nyerhettek a modern adatközpontok működésébe. A 9-14. évfolyamos diákokat Nabil Atiyeh, a jordán származású vezérigazgató kalauzolta, aki mesélt a cég terjeszkedési terveiről is.

A RackForest Budapest szerverterme igazi méhkas volt: a gépek zúgása és a villogó fények lenyűgöző látványt nyújtottak. A diákok megismerhették a szerverek működését, a hosting szolgáltatások típusait, és azt is, hogy mi történik, ha a szerverterem áramellátása megszakad.
A RackForest nemcsak szervereket üzemeltet, de domainneveket is regisztrál, tárhelyszolgáltatást nyújt, és a népszerű Cpanel felületet is biztosítja ügyfelei számára. A diákok bepillantást nyerhettek a cég munkájába, és megismerhették a digitális infrastruktúra fontosságát a mai világban.
A kirándulás remek alkalom volt a diákok számára, hogy bővítsék informatikai ismereteiket, és betekintést nyerjenek a digitális világ működésébe. A RackForest csapata lelkesen válaszolt a diákok kérdéseire, és izgalmas élményt nyújtott számukra.